Kivihammas Hammaslääkäriasema

Peri-implantiitti

Hammasimplantit on suunniteltu kestämään eliniän, mutta implantit tarvitsevat hieman enemmän hoitoa kuin omat hampaat. Implanttia ympäröivä ienkudos voi tulehtua ja hoitamattomana voi syntyä luukatoa. Tällöin kyseessä on peri-implantiitti, joka on vastaava tila kuin omien hampaiden osalta parodontiitti.

Peri-implantiitti

Peri-implantiitti on usein melko oireeton. Se voi ilmetä implantin kohdalla ikenen punoituksena, lievänä turvotuksena, harjatessa arkuutena, ienverenvuotona tai pahana makuna. Implantin metallinen osa voi myös tulla näkyviin ienrajassa. Huono omahoito, pitkät hoitovälit, parodontiitti ja tupakointi altistavat peri-implanttisairaudelle.
Luukato implantin ympärillä voi edetä implantin kärkeen asti.

Peri-implantiitin hoito edellyttää omahoidon tehostamista, hammaslääkärin tekemää huolellista implantin ientaskujen puhdistamista ja usein kirurgista hoitoa. Luu ei yleensä itsestään kasva takaisin implantin ympärille ja tällöin tarvitaan luupuutoksen korvaamista esim. keinoluun avulla.

Mikäli olet huolissasi implanttisi tilasta, voit varata 30 minuutin ajan peri-implantiittikonsultaatioon parodontologian erikoishammaslääkärille. Tällöin kliinisellä tutkimuksella ja röntgenkuvalla selvitetään implantin tila ja annetaan suositukset jatkohoidosta.

Luupuutos korvattu ienleikkauksessa keinoluulla.